Λογότυπο της ποτοποιίας Μελισσανίδη

Μελισσανίδη Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία

Τα καζάνια της ποτοποιίας Μελισσανίδη

Η ποτοποιία Μελισσανίδη ιδρύθηκε το 1924 και βρίσκεται στην περιοχή της Αλμωπίας, στη Μακεδονία.

Σήμερα, η τρίτη γενιά ποτοποιών εκμεταλλευόμενη τις πολύτιμες γνώσεις, τη μακροχρόνια παράδοση και το σπάνιο μεράκι που κληρονόμησε, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές της τεχνολογίας, προσβλέπει στη δημιουργία προϊόντων τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις κάθε ουρανίσκου.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή των προϊόντων είναι παραδοσιακή, και οι συνταγές μυστικές, οι οποίες εφαρμόζονται από το 1924 έως σήμερα.
Καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα των αποσταγμάτων παίζει το φυσικό νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν, οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και οι μικροί χάλκινοι άμβυκες στους οποίους πραγματοποιούνται οι αποστάξεις.

Στο portfolio της ποτοποιίας Μελισσανίδη ανήκουν το Ούζο και το Τσίπουρο Αρχοντικό και το ξύδι Λιαστό.

Προϊόντα

Το μπουκάλι του ούζο Αρχοντικό

Ούζο Αρχοντικό

Το ούζο Αρχοντικό παράγεται στην περιοχή της Αλμωπίας με προσεκτικά επιλεγμένο γλυκάνισο από τη γη της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα από τη Χαλκιδική και το Αμύνταιο. Συνολικά 14 βότανα και εκλεκτοί καρποί συναποστάζονται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες με αγάπη, μεράκι και την παράδοση τριών γενεών. Το κρυστάλλινο νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν, προσδίδει τη μοναδικότητα του Ούζου Αρχοντικό.

Το μπουκάλι του τσίπουρου Αρχοντικό

Τσίπουρο Αρχοντικό

Η Αλμωπία είναι μία περιοχή με πολυετή παράδοση και κουλτούρα στην απόσταξη τσίπουρου. Εκεί καλλιεργείται η μοναδική τοπική ποικιλία αμάσι (ή όψιμο Αλμωπίας), η οποία είναι υψηλόβαθμη στις αλκοόλες της, για τον λόγο αυτό δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απόσταξη. Το σταφύλι της ποικιλίας είναι λευκό και κατάλληλο για οινοποίηση.

Η απόσταξη πραγματοποιείται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες από την Οικογένεια Μελισσανίδη, παράγοντας το Τσίπουρο Μακεδονίας Αρχοντικό.

Τα μπουκάλια των ξιδιών Μελισσανίδη

Ξύδι Λιαστό

Όποια και αν είναι η καθημερινή σας ανάγκη, το ξύδι ΛΙΑΣΤΟ έχει τη γεύση!

Μία πλήρης γκάμα ξυδιών, με βαλσάμικο ερυθρό από την ποικιλία σταφυλιών μαυροδάφνη, βαλσάμικο λευκό από την ποικιλία σταφυλιών μοσχάτο, ξύδι από λευκό κρασί και ξύδι από κόκκινο κρασί από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών. Γιατί το ξύδι ΛΙΑΣΤΟ είναι δίπλα σε κάθε νοικοκυριό.

Η Ομάδα μας

Γεώργιος Μελισσανίδης, Ποτοποιός & Ιδρυτικό Μέλος.

Ο Γεώργιος Μελισσανίδης πήρε τα ηνία της οικογενειακής ποτοποιίας στα χέρια του το 1964.

Ο Κύριος Γιώργος μεγάλωσε ουσιαστικά μέσα στο ποτοποιείο, έχοντας ως μέντορες του τον θείο και τον πατέρα του.

Ως δεύτερης γενιάς ποτοποιός, με ιδιαίτερες γνώσεις του κλάδου της ποτοποιίας αλλά και με αγάπη και μεράκι για τα αποστάγματα, έδωσε μία νέα πνοή όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στην κουλτούρα του ποτοποιείου. Ο Κύριος Γεώργιος μετέφερε την επιχείρηση σε νέες, εξελιγμένες εγκαταστάσεις, ανανέωσε τις ετικέτες των προϊόντων, προσέλαβε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό και επένδυσε στον κλάδο της ποτοποιίας.

Σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του γιου του, Δημήτρη και τον συμβουλεύει όπου είναι απαραίτητο.

Δημήτρης Μελισσανίδης, Ποτοποιός & Ιδιοκτήτης

Ο Δημήτρης διευθύνει την ποτοποιία Μελισσανίδη από το 2003.

Από μικρή ηλικία είχε επιχειρηματικό προσανατολισμό γιαυτό σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και καταπιάστηκε με διάφορες επιχειρηματικές δράσεις. Στην πορεία, φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους οίνους και τα αποστάγματα. Αξίζει να σημειωθεί πως παρακολούθησε workshops στα αποστακτήρια των Befeeter και East London Liquor Company, στο Λονδίνο.

Οι γνώσεις που απέκτησε σε συνδυασμό με την αγάπηγια τα αποστάγματα που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ήταν αρκετά για να συνεχίσει την παράδοση της ποτοποιίας Μελισσανίδη.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Ο Δημήτρης είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Νόπη Ρωμανίδου, Επικεφαλής Marketing/Πωλήσεων & Συνιδιοκτήτρια

Η Νόπη σπούδασε Ψηφιακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εν συνεχεία, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών. Επιπλέον, συμμετείχε σε short courses στο marketing και το management, οργανωμένα από εδραιωμένα πανεπιστήμια όπως το SDA Bocconi στο Μιλάνο.

Η αγάπη της για το international marketing εκφράζεται διδάσκοντας ως guest professor στο Ubis University στην Ελβετία και το Βιετνάμ. Επιπλέον, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την ποτοποιία και την οινοποιία σε συνεργασία με το ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως επιχειρηματικό πνεύμα, η Νόπη πραγματοποίησε το όνειρο της, δημιουργώντας την εταιρία Ally, η οποία εξειδικεύεται στο strategic marketing & creative PR. Ο κυριότερος σκοπός της είναι να ζει και να δημιουργεί σαν πολίτης του κόσμου. Συμμετείχε για 5 χρόνια στη βασική ομάδα του TEDx Athens, έχει διατελέσει μέντορας σε προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, όπως το EkkinisiLab του ΣΕΒ και το 2015 εισήχθη ως εταίρος στην ποτοποιία Μελισσανίδη.

Η Νόπη είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Ανδρέας Πέτσος, Υπεύθυνος Αποθήκης

Ο Ανδρέας αποτελεί το παλαιότερο μέλος της οικογένειας της ποτοποιίας Μελισσανίδη καθώς εργάζεται στην επιχείρηση από το 1978.

Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και σωστή λειτουργία της αποθήκης της ποτοποιίας.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Κυριάκος Τραϊανού, Υπεύθυνος Παραγωγής

Ο Κυριάκος ήρθε στην οικογένεια της ποτοποιίας Μελισσανίδη το 1988. Οργανώνει και συντονίζει την παραγωγή της ποτοποιίας. Ελέγχει τα βότανα, τους καρπούς και τα στέμφυλα προς απόσταξη, και γενικά επιβλέπει όλη τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του ποτοποιού, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Τραϊανός Μπαλτάκης, Βοηθός Παραγωγής

Ο Τραϊανός είναι ο μικρότερος σε ηλικία από όλα τα μέλη της οικογένειας Μελισσανίδη.

Ανήκει στην οικογένεια της ποτοποιίας από το 2012. Σπούδασε λογιστική στις Σέρρες. Είναι το δεξί χέρι του Κυριάκου και μαζί οργανώνουν την παραγωγή της ποτοποιίας.

Είναι πατέρας ενός παιδιού.

Παύλος Γιουρούκης, Υπεύθυνος Πωλήσεων

Ο Παύλος είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας της ποτοποιίας Μελισσανίδη καθώς ανήκει στην ποτοποιία από το 2016. Σπούδασε τεχνικός ιατρικών οργάνων, γρήγορα όμως κατάλαβε πως οι πωλήσεις είναι αυτό που αγαπά. Ο Παύλος είναι ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2384022286.

Διεύθυνση: Β.Ι.Π.Ε Αλμωπίας, Αριδαία, 584 00, Ελλάδα.

E-mail: info@melissanidi.gr